Sijoitusmessut 2019: Inderesin mutulohkoteoria ja supersankarit vetivät salin täydeltä väkeä

Mututuntuma osana menestyksekästä sijoittamista

Sijoitusmessut järjestettiin tänä vuonna Tampereella 9.5.2019. Kyseessä on jo 20. kerran järjestetty yksipäiväinen sijoitustapahtuma, joka on yleisölle avoin ja ilmainen. Messuilla oli näytteilleasettajia ja kattavasti puhujia sijoittamisen eri osa-alueilta. Messut tarjosivat tietoa varsinkin kotimaista sijoitusympäristöä silmällä pitäen.

Sijoitusmessut2019
Lähde: https://sijoitusmessut.fi/

Tampereen päiväreissuni aikataulu oli rajallinen, ja jouduinkin poimimaan messutarjonnasta vain itselleni kaikista kiinnostavimmat tärpit. Katsomistani esityksistä ajatuksia herättelevin oli pääsalin penkkirivit täyteen houkutellut, Inderesin toimarin Mikael Rautasen puolituntinen aiheesta ”Tulkitse tarinaa – kuinka kehittää toimiva mututuntuma sijoituspäätösten tueksi”.

Löydä pörssin (uinuvat) supersankarit treenatun mutun avulla

Inderesin Mikael kuvasi esityksessään, kuinka mututuntumalla on usein merkittävä rooli päätöksenteossa. Kun mututuntuman vaikutuksen tunnistaa, sitä on mahdollista lähteä kehittämään kohti entistä paremmin toimivaa sijoittamisen välinettä.

Päätöksentekoa mututuntuman avulla havainnollistettiin aivojen mutulohko -käsitteellä. Tämä kuvitteellinen lohko aktivoituu ennen kaikkea tarinoista ja helposti omaksuttavasta tiedosta. Mutu on nimensä mukaisesti omaan tuntumaan perustuvaa ajattelua, jonka mukaan toimimalla tietopohja on usein vajaa.

Kun oman mutuilunsa heikkouksineen on havainnut päätöksenteon taustalla, onkin loogista miettiä mutun kehittämiskeinoja. Mikael kuvaili, kuinka sijoitusmutuaan voi kehittää paremmaksi arvioimalla tietoisesti, onko yrityksen visio ja muut eri kanavissa kuvatut asiat uskottavia, mahdollisia ja todennäköisiä. Tässä lähestymistavassa suuri merkitys numeroiden murskaamisen sijaan on arkijärjellä ja sen harjaannuttamisella sijoitusmaailmaan.

Esityksessä käytiin myös läpi, millaisia piirteitä ostettavat, pidettävät ja myytävät yritykset omaavat. Erinomaiset, parhaat yritykset ovat kuvainnollisesti supersankareita, jotka viitta liehuen porhaltavat oikeiden tekojen saattelemana eteenpäin. Tällaisella erinomaisella yrityksellä toimiva tarina ja liiketoiminta kulkevat käsi kädessä. Yritys voi vielä uinua matalissa vesissä menestyksensä edellä tai se voi olla jo näkyvästi ponnahtanut kohti menestystä. Yritysmaailman supersankariksi ei päädytä pelkällä tarinalla tai pelkällä tuloksella, vaan koko paketin tulee olla kunnossa.

Inderes
Lähde: https://www.inderes.fi/fi

Inderesin esityksestä voikin loppupäätelmänä tiivistää, että mahdollisuudet tehdä onnistuneita peliliikkeitä osakemarkkinoilla ovat varsin hyvät, kun mututuntumansa tunnistaa, mutua treenaa arkijärjellä ja perehtyy yritysten tuloskuntoon siinä sivussa. Inderes oli paketoinut aiheen mielenkiintoiseen ja kuulijaystävälliseen, mutulohkoystävälliseen muotoon. Viisi tähteä!

 

$ postaus ei sisällä yhteistyötä eikä mainoslinkkejä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s