REIT: 5 yhtiötä

REIT-yhtiöt salkun osingonmaksajien kulmakivenä

Pörssissä on hyvin monentyyppisiä osakkeita, joita voi tituleerata osinko-osakkeiksi. Perinteisesti osinkoa maksavat parhaimman kasvuvaiheen ohittaneet yhtiöt, joiden liiketoiminta on vakiintuneempaa ja tuloksesta riittää investointien jälkeen vielä jaettavaakin.

REIT-yhtiöt maksavat yhtiörakenteensa vuoksi vähintään 90 % tuloksestaan osinkoina, mikä houkuttelee luonnollisesti osinkoja hamuavia sijoittajia puoleensa. Useiden REIT-yhtiöiden osakekurssi on noussut merkittävästi kuluneen tammikuun aikana, jolloin osinkoprosentti suhteessa osakkeen hintaan on nykykurssin vuoksi hieman vaatimattomampi, kuin mitä se oli vielä hetki sitten. Osinkoprosentin vaihdellessa välillä nopeastikin osakkeen hinnanmuutosten mukana, pitkässä juoksussa olennaisempaa onkin kuinka paljon omassa salkussa olevilla papereilla saa osinkoja suhteessa hankintahintaan, eli mikä sijoitettujen eurojen tuotto on.

birds

Alla viisi toisistaan poikkeavaa, omaan salkkuuni päätynyttä REIT-yhtiötä.

Realty Income Corporation (O)

Realty Income Corporation on REIT-yhtiöiden vahva suunnannäyttäjä. Yhtiö omistaa monipuolisessa käytössä olevia kiinteistöjä, joissa toimii mm. kauppoja, apteekkeja ja kuntosaleja. Yhtiö on nostanut osinkonsa määrää joka vuosi viimeiset 26 vuotta, varsinainen REIT-aristokraatti siis! Realty Income ei pyri kasvamaan nopealla tahdilla, vaan tuottamaan tasaista, ennustettavaa osinkovirtaa vuodesta toiseen.

 • Nykyhinta 67.25 $
 • P/E 56.99
 • Osinko (ttm) 2.54 $ / 3.78 %
 • Osingonmaksu kuukausittain

 

W. P. Carey (WPC)

W.P. Carey on myös merkittävä REIT-toimija, yhtiöllä on yli 1000 kiinteistöä ja 300 vuokralaista. Toimialat ovat jakaantuneet pääosin teollisuuteen, varastoihin, jälleenmyyntiin ja toimistoihin. Maantieteellisesti kiinteistöt jakaantuvat noin 3/5 Yhdysvaltoihin ja loppuosa pääosin Eurooppaan. W.P. Carey on nostanut osinkoaan vuosittain viimeiset 21 vuotta.

 • Nykyhinta 74.13 $
 • P/E 27.46
 • Osinko (ttm) 4.02 $ / 5.42 %
 • Osingonmaksu neljännesvuosittain

 

Iron Mountain Incorporated (IRM)

Iron Mountain Incorporated toimii kansainvälisillä markkinoilla, tällä hetkellä sillä on asiakkaita yli 50 maassa. Yhtiö tuottaa erilaisia fyysisen ja digitaalisen datan säilytystiloja, joissa säilytetään, suojataan ja hallinnoidaan tietoa asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kohdennetusti yrityksen fyysisten ydintoimintojen ulkopuolelle sijoitettu, säädökset tarkasti toteuttava datanhallinta on yhä enemmän tulevaisuutta, joten yhtiöllä on myös hyvät kasvunäkymät.

 • Nykyhinta 36.81 $
 • P/E 66.93
 • Osinko (ttm) 2.35 $ / 6.38 %
 • Osingonmaksu neljännesvuosittain

 

Physicians Realty Trust (DOC)

Physicians Realty Trust toimii terveydenhoidon parissa. Yhtiö omistaa lääkäriasemia, joita se vuokraa eteenpäin. Vaikka lääkäripalvelutkin ovat löytäneet tiensä nettiin, suuri osa toiminnoista vaatii varmasti jatkossakin fyysisiä toimitiloja. Lääkäripalvelut ovat defensiivisiä, palveluita tarvitaan suhdanteesta riippumatta ja alan oletetaan kasvavan ainakin lähivuosikymmenet. Physicians Realty Trust on pieni, hieman riskipitoisempi ja kasvuhakuisempi REIT toimialallaan.

 • Nykyhinta 17.87
 • P/E 61.62
 • Osinko (ttm) 0.92 $ / 5.15 %
 • Osingonmaksu neljännesvuosittain

 

Pennsylvania Real Estate Investment Trust (PEI)

Perinteisessä kauppakeskusbisneksessä mukana oleva Pennsylvania REIT on potentiaalinen turnaroud-REIT. Yhtiön kurssi on lasketellut viimeiset 1,5 vuotta, yhtiön tehdessä voimakasta uusiutumista myymällä huonosti asemoituja kauppakeskuksiaan. Samalla yhtiö on vaihtanut vuokralaisiaan haasteellisista tavaratalokonsepteista kohti elinvoimaisempia toimialoja. Muutos on maksanut paljon eikä se ole vieläkään ohi, mutta valoa tunnelissa on näkyvissä. Yhtiön tulos ja profiili pitäisi olla jälleen kunnossa viimeistään vuonna 2020.

 • Nykyhinta 7.51 $
 • EPS (ttm) -0.83 $
 • Osinko (ttm) 0.84 $ / 11.18 %
 • Osingonmaksu neljännesvuosittain

 

Mikä ihmeen REIT? Katso edellinen postaus: REIT – Real Estate Investment Trust

 

* Penny & Dime -blogin vastuuvapaus. Blogin kirjoittaja omistaa kirjoitushetkellä postauksessa mainittuja yhtiöitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s