Parhaat ETF-sijoitukset: S&P 500

BlackRock iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)

Hou-hou-hou! Hyvää joulua rakkaat lukijat! Yksi parhaista joululahjoista mitä sijoitusblogi voi tarjota, on tietenkin erinomainen sijoitusidea. Tässä vinkki vitonen, mikä kestää varmasti aikaa ja sopii salkkuun kuin salkkuun!

 

BlackRock iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8). Kuulostaa äkkiseltään todella houkuttelevalta, suorastaan säästöjen all in -valinnalta? Ehkä ei. ETF:t ovatkin tunnettuja luotaantyöntävien nimihirviöiden ominaisuudestaan. Nimien taustalla on kuitenkin tiukkaan pakattu informatiivisuus, jolloin nimen perusteella voi jo nähdä rahaston keskeisiä perusominaisuuksia.

Nimi kertoo kyseessä olevan BlackRockin eli maailman suurimman varainhoitopalveluja tuottavan yrityksen iShares-tuoteperheen perussarjan, Core-sarjan tuote. S&P 500 viittaa ETF:n seuraavan 500 suuresta amerikkalaisyrityksestä koostuvaa indeksiä, S&P 500 -indeksiä. UCITS (Undertakings for Collective Investments in Transferable Securities) puolestaan kertoo sijoituksen olevan EU:n tasolla säännelty, sijoitusrahastodirektiivin mukainen rahasto.

City view

ETF:sta on olemassa erilaisia esiteitä, kuten avaintietoesite, rahastoesite ja yleisesite. Harva sijoittaja kuitenkaan jaksaa lukea läpi kaiken mahdollisen tiedon ja pienellä präntätyt lauseet. Tarkempia tietoja kohteesta kannattaa tutkia ainakin liikkeellelaskijan omilta sivuilta, tässä tapauksessa BlackRockin suomenkielisestä tuoteluettelosta löytyvästä esitteestä näkee kerralla kaiken olennaisen tiedon.

Tutki aina perusasiat ennen ostopäätöstä

ETF:ien valikoiman ollessa suuri, vaihtoehtojen ruotiminen voi alkaa tuskastuttaa. Eroja samantyyppisten rahastojenkin kesken on löydettävissä, joten sinnepäin-kohdetta ei kannata hankkia. Sijoituspäätöstä tehdessä, ainakin seuraavat perusasiat on hyvä tutkia valinnan tueksi:

 • ETF:n sisältämien yhtiöiden ominaispiirteet ja painoarvo,
 • tuottoero indeksiin nähden,
 • kokonaiskulut,
 • onko ETF osingot jakava vai uudelleensijoittava sekä
 • seuraako ETF indeksiä fyysisillä arvopapereilla vai johdannaissopimuksella.

Yhtiöt ovat yleensä indeksiä noudattaen eri painoarvoilla ETF:ssa mukana, niin myös tämän kohdalla. Kirjotushetkellä suurimmilla painoarvoilla ovat Microsoft, Apple, Amazon, Berkshire Hathaway (B-sarja) ja Johnson & Johnson. Indeksin yhtiöt ovat suuria sekatyylisiä jenkkiyrityksiä. Indeksin sisältämien yhtiöiden vaihtuessa tai painoarvojen muuttuessa ajan myötä, ETF:n yritykset ovat lähtökohtaisesti jatkossakin suuria, sekatyylisiä yhtiöitä.

BlackRockin S&P 500 seuraa hyvin tarkkaan kohdeindeksiään. ETF on kuitenkin jo vuosia tuottanut hieman paremmin kuin indeksinsä. Se on luonnollisesti sijoittajalle hyvä asia, vaikkakin passiivisen rahaston hyveenä pidetäänkin mahdollisimman pientä tracking erroria, tuottoeroa indeksiin nähden.

Rahaston kokonaiskulut ovat huiman matalat, 0.07 %. Pieni kokonaiskulu on tyypillinen kohteelle, mikä seuraa jotain suurta, paljon käytettyä indeksiä. Useilla varainhoitotaloilla on myös tarjolla hyvin samantyyppinen tuote, jolloin kilpailu painaa hintoja alas.

ETF on karttuva eli osingot sijoitetaan suoraan rahaston sisällä uusiin osakehankintoihin, mikä on pääomaa kasvattamaan pyrkivälle suomalaissijoittajalle erittäin verotehokas vaihtoehto. Lisäksi ETF replikoi fyysisesti indeksiä, eli rahasto on hankkinut kyseisiä osakkeita omistukseensa. Fyysisellä ETF:lla on pieni tai olematon vastapuoliriski, joten kohdetta voi pitää kyseisen riskin osalta turvallisena vaihtoehtona.

Pennydime_aterimet

ETF-salkussani on tätä sijoitusta euromääräisesti eniten, ja kyseessä onkin mielestäni yksi parhaimmista rahastoista. Myös sijoitusvelho, Omahan oraakkelina tunnettu Warren Buffett suosittelee sijoittamaan S&P 500 – indeksiä seuraavaan kohteeseen, joten pahasti hakoteille tämän sijoituksen kanssa ei todennäköisesti päädy. ETF löytyy myös Nordnetin kuukausisäästökampanjasta, joten Nordnetin asiakkaat voivat ostaa osuuksia salkkuunsa ilman välityspalkkiota. Kerrassaan mainiota!

Jos pitäisi valita yksi ainoa sijoituskohde salkkuni kaikille varoille vuosikymmeniksi eteenpäin, se olisi tämä ETF.

 • Nykyhinta 212.20 €
 • Ticker (Xetra) SXR8
 • Kohdeindeksi S&P 500
 • TER 0.07 %
 • Osingot karttuva
 • Menetelmä fyysinen replikointi

 

$ postaus ei sisällä yhteistyötä eikä mainoslinkkejä

* Penny & Dime -blogin vastuuvapaus. Blogin kirjoittaja omistaa kohdetta BlackRock iShares Core S&P 500 UCITS ETF

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s