Penny & Dime

Blogi sijoittamisesta

Penny & Dime on uudenkarhea sijoitusblogi, jossa sijoittaminen ei ole pelkkää jargonia ja tunnuslukuja. Blogia pitää yksityinen piensijoittaja, joka tekee päivätyönsä asiantuntijana pk-seudulla. Luvassa on kirjoituksia sijoittamiseen, osakkeisiin ja markkinoihin liittyen, ajoittain seurataan myös salkun kehitystä. Satunnaiset vieraskynäkirjoitukset mielenkiintoisista aiheista tuovat oman mausteensa blogiin.

Salkkuni sisältää pääasiassa suoria ulkomaisia osakkeita ja ETF-sijoituksia. Seuraan markkinoita aktiivisesti ja teen pörssissä kauppoja kuukausittain, toisinaan useamminkin. Varsinkin koko markkinaa koskevat dipit ja suuremmat korjausliikkeet ovat mieleisimpiä ostopaikkojani.

Käytännön sijoitusoppien ja kirjaviisauden kerryttämisen lisäksi, olennaista on tunnistaa omat heikkoutensa sijoittajana ja pyrkiä minimoimaan niiden vaikutus. Tunnetusti sijoittaja itse on salkkunsa menestyksen pahin uhka ja vihollinen. Oma suurin heikkouteni sijoittajana on halu myydä markkinaan verrattuna huonosti tuottavat ja hiekkaa potkureihinsa saaneet osakkeet liian aikaisessa vaiheessa. Tämän huonon tavan nujertamiseen on onneksi löytynyt keinoja.

Lisätietoa sijoituksistani löydät salkusta.

Wall Street Bw

Penny & Dime pyrkii tarjoamaan näkökulmia ja inspiraatiota, varsinaisia sijoitusneuvoja blogi ei sen sijaan jaa. Toivottavasti innostan osaltani ryhtymään sijoittajaksi, perehtymään sijoittamisen maailmaan ja ottamaan pitkäjänteisesti oman talouden ohjat omiin käsiin.

Tervetuloa mukaan, Allons-y!

 

* Penny & Dime -blogin vastuuvapaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s